Eriksen baalt van uitblijven transfer: 'Was het maar zoals Football Manager'

Eriksen baalt van uitblijven transfer: 'Was het maar zoals Football Manager'

04-09-2019 20:20

Christian Eriksen accepteert dat hij nog minimaal een half seizoen bij Tottenham Hotspur voetbalt. Begin juni maakte de Deense ster bekend dat hij de Champions League-finalist wilde verlaten, maar een transfer kwam nooit van de grond.

Ondanks de belangstelling van Europese topclubs - vooral Real Madrid en Manchester United werd genoemd - speelt Eriksen nog steeds bij Tottenham. Het leidt tot teleurstelling. "Ik zou willen dat ik alles zou kunnen beslissen, zoals in Football Manager, maar zo werkt het niet", zegt hij in gesprek met Ekstra Bladet.

"Of het een fout was om mijn vertrekwens uit te spreken? Nee, dat was het niet. Maar dit is de voetballerij en je weet nooit wat er in het voetbal kan gebeuren. Er komen altijd veel dingen bij kijken." De constante speculaties deden Eriksen weinig. "Ik lees niet veel van wat er geschreven wordt. Ik loop nu al een tijdje mee en ieder jaar zijn er weer geruchten."

Als de situatie zo blijft, is Eriksen vanwege zijn aflopende contract transfervrij aan het einde van het seizoen. "Ik weet dat veel mensen willen weten waar ik heen ga. Zo werkt het als je bij een topclub zit en het goed hebt gedaan. Er zullen altijd geruchten zijn, maar ik weet alleen dat ik nu speler van Tottenham ben."

Eriksen heeft in de eerste weken van het nieuwe seizoen gewoon een basisplaats bij Spurs. Afgelopen zondag was hij met een doelpunt belangrijk in de North London Derby tegen Arsenal (2-2).