Openda over medische problemen: Dokter zei dat ik nooit kon voetballen

Openda over medische problemen: "Dokter zei dat ik nooit kon voetballen"

04-09-2019 20:15 Laatste update: 21:27
4

Loïs Openda is klaar om dit seizoen een revelatie te worden bij Club Brugge. Het jeugdproduct krijgt kansen van Philippe Clement en wil een stap vooruit zetten. Nochtans kampte hij na zijn geboorte met zware medische problemen. Dat onthult Openda bij Sport/Voetbalmagazine.

"Na mijn geboorte ben ik een jaar in het ziekenhuis moeten blijven omdat er een probleem met mijn gezondheid was", aldus Openda. "Ik leed aan astma. Er was ook een klep in mijn keel die niet werkte en ik moest worden geopereerd. Ze zouden iets in mijn keel steken om beter te kunnen ademen. Maar de dag voor de operatie bleek uit de laatste scan dat die klep het opeens wel deed en dat ik dus toch niet geopereerd moest worden."

Niemand had ooit gedacht dat hij profvoetballer kon worden. "Mijn moeder herinnert mij daar altijd aan. Zij is heel gelovig en zegt dat mijn kwaliteiten een geschenk van God zijn, dat de Heer ervoor zorgde dat ik genas en mij de kracht gaf om te doen wat ik nu doe. Want de dokter vertelde haar destijds dat ik nooit sport zou kunnen doen, dat ik nooit zou mogen voetballen en zelfs nog geen honderd meter zou kunnen lopen. Terwijl ik nu profvoetballer ben en zelfs een van de snelste."