Vanhaezebrouck ziet Raman excelleren: Zou beter wat negatiever zijn

Vanhaezebrouck ziet Raman excelleren: "Zou beter wat negatiever zijn"

04-09-2019 19:15
7

Het gaat de laatste jaren bliksemsnel voor Benito Raman. De ex-speler van KAA Gent en Standard speelt nu bij Schalke 04 én de Rode Duivels. Hein Vanhaezebrouck had hem ooit onder zijn hoede, maar toen kon hij niet ontbolsteren.

De situatie is nu dan ook heel anders voor Raman. "Benito heeft nu een stabiele relatie, heeft lessen getrokken uit het verleden en zit perfect in Duitsland. Daar moet hij op fysiek vlak nog harder werken dan in België. Gelukkig was hij van onze stages in Jupille toch al wat gewend. Ik meen het als ik dit zeg: waar ik als coach ook zou werken, ik zou hem er altijd bij willen. Nadat hij in Gent vertrok, ben ik altijd op zoek geweest naar een type-Benito."

Vanhaezebrouck hoopt wel dat Raman nu blijft werken. "Ik hoop dat hij zich niet tevreden stelt met het feit dat hij nu bij een grote naam voetbalt. Hij moet er nu een doel van maken om elke week te presteren, om Rode Duivel te blijven, om Champions League te spelen met Schalke of om naar de Premier League te gaan."

Raman moet nu geprikkeld worden. "Hij heeft het nodig om uitgedaagd te worden. En ook om geviseerd of in twijfel getrokken te worden. Ik ben hier nu heel positief over hem, maar ik zou misschien beter wat negatiever zijn, want dan weet ik dat hij zich weer zal willen bewijzen."