Tielemans stelt zich kandidaat bij Martinez: Wil daar gerust spelen

Tielemans stelt zich kandidaat bij Martinez: "Wil daar gerust spelen"

04-09-2019 18:16
5

Axel Witsel ontbreekt vanwege een spierscheur in de selectie van de Rode Duivels. Het is voor de komende twee interlands de vraag wie de lieveling van Roberto Martinez gaat vervangen tegen San Marino en Schotland. Youri Tielemans stelt zich kandidaat.

Tielemans liet woensdag tijdens het persmoment weten open te staan voor een iets meer controlerende rol op het middenveld. "Ik ben al efficiënt geweest voor Leicester City en dat hoop ik ook bij de nationale ploeg te zijn. Maar ik pas me aan en wil gerust in een meer defensieve rol spelen als de bondscoach dat nodig heeft", citeert Het Nieuwsblad.

De 22-jarige Tielemans gaf ook aan dat hij goed in zijn vel zit. "Het gaat goed met mij én de ploeg in Leicester. Ik ben hier de voorbije maanden zeker gegroeid, zowel fysiek, mentaal als technisch." Tielemans merkt ondertussen dat zijn status de Rode Duivels zich eveneens ontwikkelt. "Ik voel me nog geen ancien, maar ik ben nu drie jaar bij de Duivels en ik voel me steeds meer aanwezig in de ploeg", klinkt het.