Brief van Inter-fans zorgt voor verbijstering: Lukaku zal hier niet bij kunnen

Brief van Inter-fans zorgt voor verbijstering: "Lukaku zal hier niet bij kunnen"

04-09-2019 15:51
20

De intrede van Romelu Lukaku bij Internazionale verloopt erg dubbel. Met twee doelpunten in twee competitieduels kan de Rode Duivel op sportief vlak niet klagen, maar op bezoek bij Cagliari werd hij wel racistisch bejegend. Psycholoog Jef Brouwers laat zijn expertise los op het voorval.

Niet alleen werd Lukaku beledigd in Cagliari, als klap op de vuurpijl liet een supportersorgaan van Inter via een brief weten dat onze landgenoot zulke praktijken 'normaal' moet vinden in Italië. "Die brief van de ultra's van Inter is onbegrijpelijk", analyseert Brouwers, die al samenwerkte met Lukaku, bij Sporza. "Lukaku zal daar zelf ook niet met zijn hoofd bij kunnen, net als ik." 

"Dergelijke zaken worden altijd gerelativeerd. Er wordt enorm naar de verschillen tussen de mensen gekeken en als je daar dan iets over zegt, wordt dat vaak toegeschreven aan de overgevoeligheid van die persoon. Als de Inter-fans straks hetzelfde doen als de fans van Cagliari, dan moet Lukaku ook reageren en zeggen dat dit ook niet kan. Maar hij moet de wereld niet proberen te redden, hij wil gewoon zijn eigen wereld intact houden", aldus Brouwers.

Warmte
"Lukaku is iemand die nood heeft aan menselijkheid, aan positiviteit", schetst Brouwers het karakter van de aanvaller. "Dat heeft hij vaak niet gekregen in zijn carrière. Daarom vond ik ook dat hij met zijn warme karakter nooit naar de Premier League had mogen gaan. In Engeland werd hij nogal snel bekeken als iemand die té gevoelig, té rap gefrustreerd is. Hij gedijt niet in een maatschappij waar een slechte prestatie niet geduld wordt. In een warme omgeving zoals bij Inter heeft hij zich meteen aangepast."