OFFICIEEL: Ex-Anderlecht-speler Markovic keert terug naar zijn thuisland

OFFICIEEL: Ex-Anderlecht-speler Markovic keert terug naar zijn thuisland

Gepubliceerd: woensdag 4 september 2019 om 15:20wo 04-09-2019 om 15:20

Lazar Markovic is na zes jaar terug op het oude nest. Het gewezen toptalent van Partizan Belgrado is teruggekeerd in de Servische hoofstad en heeft een driejarig contract ondertekend bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot.

Partizan heeft het nieuws woensdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Markovic debuteerde in mei 2011, kort na zijn zeventienjarige verjaardag in het betaald voetbal, en werd twee jaar later voor tien miljoen weggekocht door Benfica. De Portugezen verkochten hem na één seizoen - waarin men de Europa League-finale haalde - al met vijftien miljoen winst door aan Liverpool.

De spelmaker leek een mooie carrière tegemoet te gaan, maar van een doorbraak op Anfield zou het nooit komen. The Reds verhuurden hem liefst vier keer – aan Fenerbahçe, Sporting Portugal, Hull City en uiteindelijk RSC Anderlecht – voordat Markovic bij Fulham belandde. Bij Anderlecht liet de winger geen onuitwisbare indruk na, al gingen zijn prestaties wel in stijgende lijn.

Fulham degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League en de Serviër was ook op Craven Cottage niet meer nodig. Nu is Markovic dus weer terug bij Partizan, dat in de Europa League meespeelt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws