KBVB gaat strijd aan tegen racisme: Als één man achter Romelu Lukaku

KBVB gaat strijd aan tegen racisme: "Als één man achter Romelu Lukaku"

04-09-2019 11:55
9

De Belgische Voetbalband zal hard blijven strijden tegen racisme. Daarmee schaart het zich achter Romelu Lukaku, die het afgelopen weekend bij Cagliari - Internazionale (1-2) te maken kreeg met apengeluiden te maken voordat hij zijn penalty benutte.

'De KBVB staat als één man achter Romelu Lukaku na de racistische spreekkoren van afgelopen weekend tijdens de wedstrijd Cagliari - Inter Milaan. De Voetbalbond versterkt de boodschap die de aanvaller van de Rode Duivels via sociale media verspreidde via zijn eigen kanalen en lanceert een oproep naar jongeren om samen te brainstormen over hoe we discriminatie en spreekkoren van de Belgische voetbalvelden kunnen weren', kondigt de KBVB online aan.

CEO Peter Bossaert spreekt zich ook uit. "Racisme is verwerpelijk. Dat we er in 2019 nog tegen moeten strijden is erg triest. Maar we zullen het doen en blijven doen. Racisme moet uit de voetbalwereld, uit de stadions, uit de maatschappij. Als onze spelers, zoals nu Romelu Lukaku, op een racistische manier worden geviseerd, dan voelen wij ons mede aangesproken."

Signaal
Bossaert vindt het van belang om een signaal af te geven. "Wij vinden het belangrijk om onze steun uit te spreken en een duidelijk standpunt in te nemen tegen alle vormen van discriminatie en racisme op of naast het voetbalveld."

Meer info over de brainstormsessie van de KBVB: www.belgianfootball.be.