Walem bevestigt weer een vertrek bij Belgische beloften door blessure

Walem bevestigt weer een vertrek bij Belgische beloften door blessure

04-09-2019 11:09 Laatste update: 14:44

Met tien punten uit 6 wedstrijden kennen de spelers van KV Oostende een degelijke competitie start. Vijf spelers krijgen echter geen tijd om uit te blazen tijdens de interland break, zij zijn namelijk opgeroepen om hun land al voetballend te gaan vertegenwoordigen.

Wout Faes en Robbie D’Haese moeten zich eerstdaags aansluiten bij de U21 van Johan Walem. Faes is al enkele jaren een vaste waarde hier, voor D’Haene is het zijn eerste selectie. De jonge Rode Duivels spelen hun EK-kwalificatiematchen tegen Wales (uit) en Bosnië (thuis).

Ari Skulason moet met IJsland twee EK-kwalificatiematchen afwerken tegen Moldavië en Albanië. Twee belangrijke wedstrijden voor de IJslanders, die gedeeld aan de leiding staan in een moeilijke groep met Frankrijk en Turkije.

Twee keer naar Zambia
Ten slotte vervoegen ook Fashion Sakala en Emmanuel Banda hun nationale ploeg. Zij sluiten aan bij de U23 van Zambia voor twee wedstrijden tegen Congo.

De rest van de kern krijgt van donderdag tot en met zondag vrijaf. Genoeg tijd om zich op te laden voor de thuismatch tegen Standard op 14/09.

Update 04/09, 14.44: Johan Walem heeft weer een vertrek bij de Belgische beloften bevestigd. Debutant Robbie D’Haese haakt af voor de wedstrijden tegen Wales en Bosnië. Eerder zag Walem al Hannes Delcroix de groep verlaten en nu is ook D’Haese teruggekeerd naar KV Oostende. Walem haalde eerder Daouda Peeters van Juventus en Francesco Antonucci van FC Volendam bij de selectie.