Verschueren legt uit waarom Anderlecht Cissé misliep: Ze wilden hem niet lossen

Verschueren legt uit waarom Anderlecht Cissé misliep: "Ze wilden hem niet lossen"

Gepubliceerd: woensdag 4 september 2019 om 10:48wo 04-09-2019 om 10:48

RSC Anderlecht wilde in de slotdagen van de zomermercato Mbaye Diagne vastleggen, maar hij koos voor Club Brugge. Aanvankelijk mikte Anderlecht op Papiss Cissé (34), maar zijn club Alanyaspor werkte niet bepaald mee.

Michael Verschueren verklaart dat Anderlecht weldegelijk een poging waagde voor Cissé, maar dat het onmogelijk was om hem los te weken bij Alanyspor. "De Turken wilden hem niet lossen. Dat was anders dan Diagne", vertelt de sportief manager van Anderlecht in Het Laatste Nieuws.

De voorbije weken lonkte Anderlecht naar Cissé, maar het kon die interesse lang stilhouden. Zo gebruikte paars-wit, net als destijds bij Vincent Kompany, een codenaam. Cissé werd in het Lotto Park gedurende de onderhandelingen en dergelijke Cisse Severeyns genoemd.

Geen Cissé, geen Diagne
Het was vooral speler-trainer Vincent Kompany die Cissé naar Anderlecht wilde halen. Nadien verlegde paars-wit het geweer van schouder. Volgens Verschueren was er een akkoord met  Mbaye Diagne, vooraleer die naar Club Brugge trok. Bij Blauw-Zwart ontkennen ze dat met klem.

Poll

Had Cissé een goede keuze geweest voor Anderlecht?

(216 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws