Red Flames maken gehakt van Kroatië, concurrent Zwitserland wint ook

Red Flames maken gehakt van Kroatië, concurrent Zwitserland wint ook

03-09-2019 22:22
5

De Red Flames zijn de EK-kwalificatiecampagne uitstekend begonnen. De Belgische dames maakten gehakt van Kroatië en wonnen met 6-1. Concurrent Zwitserland won ook gemakkelijk met 4-0 van Litouwen.

Na een kleine twintig minuten spelen viel het eerste doelpunt. Janice Cayman schoot de bal door de benen van de Kroatische goalie. Het werd snel duidelijk dat de Flames niet veel moeite gingen hebben met de Kroaten. Voor rust maakte Caigny met de kop de 2-0.

Na rust barstte het doelpuntenfestival helemaal los. Na een uur spelen maakte Cayman de 3-0 en vijf minuten later was de hattrick compleet voor Cayman met de 4-0. Een kwartier voor tijd maakte Laure Deloose 5-0 en tien minuten voor tijd was het Vanmechelen die de 6-0 kon scoren. Kroatië maakte nog een eerredder vijf minuten voor affluiten.

De winnaar van groep H plaatst zich rechtstreeks voor het EK 2021 in Engeland. De nummer twee moet bij de drie beste tweedes (van negen groepen, red.) horen om eveneens door te stoten. Anders staan er nog barrages tegen een andere tweede te wachten.