Presentator Nederlands Voetbalgala gaat vol los op Derksen: “Je moeder”

Presentator Nederlands Voetbalgala gaat vol los op Derksen: “Je moeder”

03-09-2019 20:35
1

Maandag stond in Nederland het voetbalgala van De Telegraaf op het programma. Het begin van de show was eerder vreemd te noemen. Comedian Jandino Asporaat mocht het programma mee presenteren en ging in de eerste minuten vol door op analist Johan Derksen.

De speech van de cabaretier viel niet bij iedereen in goede aarde, getuige de reacties via social media. 'Johan is zijn moeder verloren toen hij 31 was, ik mijn moeder toen ik net twaalf was', liet Marieke Derksen, de Dochter Van, weten via Twitter.

Derksen zelf maakte zich niet druk om de opmerkingen van Asporaat. “"Ik hoorde bij Radio 1 een fragment en dacht: waar maken de mensen zich druk om? Wij hebben hem een paar draaien om z'n oren gegeven omdat hij totaal ongeschikt is om zo'n gala te presenteren", zegt Derksen bij Radio Veronica.

"Dat is dan een cabaratier, maar die moet geen lange tenen hebben. Die deelt uit, maar dan moet je ook accepteren dat je een keer een schop krijgt. Zijn hele voorstelling hing hij aan ons op. Als er een keiharde grap ten koste van mij gemaakt wordt, kan ik erom schaterlachen als hij leuk is."

"Ik kan er niet om lachen en voel me ook niet gekwest of gepikeerd. Ik kan hem alleen aanraden: zoek professionele hulp. Hij lacht namelijk altijd om zijn eigen grappen die nooit leuk zijn. Het is niet de moeite waard om me er echt druk om te maken."