Lokeren-voorzitter De Vries betreurt transfer van Mbayo: Toen brak mijn klomp

Lokeren-voorzitter De Vries betreurt transfer van Mbayo: "Toen brak mijn klomp"

Gepubliceerd: dinsdag 3 september 2019 om 20:07di 03-09-2019 om 20:07

Sporting Lokeren is een goudhaantje armer. Op de slotdag van de transferperiode verliet Dylan Mbayo Daknam en tekende bij KAA Gent. Lokeren-voorzitter Louis de Vries neemt de speler en de Buffalo's niks kwalijk, maar wel de vader van Mbayo en Dimitri M'Buyu.

Dinsdag gaf De Vries een persconferentie en sprak hij over het gesprek wat hij had met vader Marcel Mbayo. “Dat is begin augustus gebeurd. Wij hebben hem toen een eerbaar en waardevol voorstel gedaan. Het was een toekomstgericht voorstel, een contract voor drie jaar met een serieus maandsalaris. Maar de lichaamstaal was duidelijk. Hij (de vader, nvdr) vond dat maar minderwaardig. Zijn taal daarna was ook niet mis. Hij zei: “Jelle Van Damme heeft toch wel wat anders.”

Geen verwijt naar Gent
KAA Gent profiteerde van de zaak en haalde de 17-jarige Mbayo naar de Ghelamco Arena. “Vrijdag had ik soort van voorstel gekregen van een transfer. Ik ben zondag gaan praten met Gent met meneer Michel Louwagie. Het was toen meteen duidelijk – en dat is geen verwijt – dat zij al hadden gepraat over condities.”

Met Gent was de zaak snel rond. Toch liet de transfer lang op zich wachten. “We zijn toen mondeling tot een akkoord gekomen. Ik was tevreden, want bij een eventuele transfer zou Lokeren een percentage krijgen. Ons leek alles in orde. Wij hadden ook al correspondentie gehad met Gent. Uiteindelijk duurde het tot zondagavond alvorens er een akkoord kwam.”

"Blijkbaar had vader Marcel Mbayo ook een persoonlijke raadgever. Toen brak mijn klomp. Het was Dimitri M'Buyu. De man met het grote Lokeren-hart hebben wij hier nog maanden betaald. Die bleek de raadgever van Mbayo”, haalt De Vries zijn schouders op.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws