AS: Real Madrid en Braziliaan na negen optredens en twee uitleenbeurten uit elkaar

AS: Real Madrid en Braziliaan na negen optredens en twee uitleenbeurten uit elkaar

Gepubliceerd: dinsdag 3 september 2019 om 17:41di 03-09-2019 om 17:41

Real Madrid en Lucas Silva hebben hun weinig succesvolle samenwerking per direct beëindigd, meldt AS. De 26-jarie Braziliaan stond nog één seizoen onder contract bij De Koninklijke, maar slaagde er niet in om voor het einde van de transferzomer een nieuwe club te vinden.

Real Madrid moet het nieuws nog bevestigen, maar volgens AS hebben beide partijen inmiddels besloten om het contract van Silva per direct te ontbinden. De controlerende middenvelder was net teruggekeerd van een huurperiode bij zijn oude club Cruzeiro, maar kwam niet in de plannen van trainer Zinedine Zidane voor en moest individueel trainen in de Spaanse hoofdstad. Het Italiaanse Genoa had interesse, maar besloot om Lasse Schöne op te nemen bij Ajax. De Koninklijke kon Silva niet slijten voor 2 september en heeft inmiddels besloten om afscheid te nemen.

Silva werd in januari 2015 voor een bedrag van dertien miljoen euro overgenomen van Cruzeiro en kwam tijdens zijn eerste half jaar tot negen officiële wedstrijden namens Real Madrid. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven: tijdens het seizoen 2015/2016 werd de Braziliaan verhuurd aan Olympique Marseille, waar tijdens een medische keuring hartritmestoornissen aan het licht werden gebracht. Silva leek even genoodzaakt om te stoppen, ging uiteindelijk toch door en speelde tussen januari 2017 en afgelopen zomer voor Cruzeiro. Zijn tijd in het Estadio Santiago Bernabeu was echter voorbij.

Drie jaar geleden wilde Anderlecht hem nog uren, maar de Braziliaan bedankte toen vriendelijk. Deze zomer dook zijn naam heel even op bij Club Brugge. Verder dan een gerucht kwam het niet. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws