Invasie in Jupiler Pro League: Het geeft een extra pigment aan onze competitie”

Invasie in Jupiler Pro League: "Het geeft een extra pigment aan onze competitie”

03-09-2019 16:30
8

Een plotse invasie van Rode Duivels in de Jupiler Pro League afgelopen zomertransferperiode. Simon Mignolet, Vincent Kompany, Nacer Chadli, Kevin Mirallas, Laurent Depoitre, ze keerden allemaal terug.

Volgens Marc Degryse is dit een goede zaak. "Het geeft een extra pigment aan onze competitie. Waarom ze hier komen spelen? Goh, je moet alle facetten van zo'n transfer bekijken - we mogen niet enkel focussen op het financiële, ook al werden de salarissen bij onze clubs opgetrokken. Na een tijd in het buitenland wil je terug naar je familie en je omgeving.

"Er is ook het sportieve plezier. De Rode Duivels willen weer een belangrijke rol spelen bij een club. “Op een bepaald moment wil je je opnieuw belangrijk voelen, naar waarde geschat worden en verantwoordelijkheid krijgen. Dan wil je niet verkommeren op de bank. Een carrière is voorbij voor je het weet, je hoopt die laatste jaren op het veld te staan.”

“Bovendien: als je bij een topclub terechtkomt, speel je zo goed als zeker Europees voetbal en ben je zeker van tien intense play-offwedstrijden om het seizoen af te sluiten. Dat is toch lekker. Tegen bijvoorbeeld Eupen of Waasland-Beveren spelen, neem je er dan graag bij. In Frankrijk of Engeland speel je ook tegen kleinere ploegen, hoor. Ik kan die mannen wel begrijpen dat ze terugkeren naar de Jupiler Pro League."