Neymar en Barcelona naar de rechtbank: aanklachten van 26 en 75 miljoen euro

Neymar en Barcelona naar de rechtbank: aanklachten van 26 en 75 miljoen euro

Gepubliceerd: dinsdag 3 september 2019 om 14:05di 03-09-2019 om 14:05

FC Barcelona heeft de afgelopen transferperiode een serieuze poging gewaagd om Neymar terug te halen van Paris Saint-Germain, maar die handreiking betekent niet dat de Spaanse club en de Braziliaanse vedette op zakelijk gebied weer vrienden zijn. Over drie weken staat er een rechtszaak op de agenda waarin Neymar Barcelona aanklaagt voor 26 miljoen euro, en Barcelona op zijn beurt Neymar aanklaagt voor 75 miljoen. 

Het geschil tussen de twee partijen gaat over een tekenbonus die Neymar en Barcelona waren overeengekomen bij de onderhandelingen over een nieuw contract, waar hij zijn handtekening onder zette slechts maanden voordat de aanvaller voor 222 miljoen euro de overstap maakte naar Paris Saint-Germain in 2017. Op het moment van die transfer had de Catalaanse club nog maar 14 miljoen euro tekenbonus uitgekeerd, en Neymar meent dat hij recht heeft op de overige 26 miljoen, plus een rente van 10 procent.

Tegelijkertijd klaagt Barcelona Neymar aan voor 75 miljoen euro voor het niet naleven van zijn contract.  Volgens AS zal de zaak op 27 september om tien uur 's ochtends in de rechtbank in Barcelona voorkomen. De zaak werd al twee keer uitgesteld, in januari en in maart van dit jaar, omdat de advocaten van Neymar weigerden inzage te geven in het contract van de speler met PSG.

De verwachting was dat bij een terugkeer van Neymar naar Barcelona, de aanklachten van beide partijen teruggetrokken zouden worden. Barcelona en PSG kwamen echter niet tot een akkoord over de transfer van de Braziliaan, die nu in ieder geval tot januari in Parijs moet blijven. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws