'Op de luchthaven stond er voor Diagne een delegatie van Club Brugge én Anderlecht'

'Op de luchthaven stond er voor Diagne een delegatie van Club Brugge én Anderlecht'

03-09-2019 07:31
88

De transfer van Mbaye Diagne (27) naar Club Brugge is best opmerkelijk te noemen. De goalgetter van Galatasaray stond dicht bij Anderlecht, zo dicht zelfs dat paars-wit klaarstond om hem op te halen aan de luchthaven.

Zo kwam Diagne zondagavond in Brussel toe met de Eurostar. 'In het station wacht zowel een delegatie van Club Brugge als eentje van Anderlecht hem op. RSCA stuurt ook een mannetje naar de luchthaven van Zaventem om mensen uit zijn entourage op te halen, want officieus is de deal met Anderlecht helemaal rond', klinkt het in Het Nieuwsblad.

Helaas voor Anderlecht werd het nog de loef afgestoken. 'Alleen belde Club Diagne kort voor het instappen op de trein. Het spreekt duidelijke taal: "Wij willen je graag en bieden je Champions League-voetbal tegen Real Madrid, PSG en Galatasaray." In een fractie van een seconde draait de Senegalees de knop om. Liever Blauw-Zwart dan paars-wit.'

'Bij aankomst in Brussel wordt hij - gelukkig voor hem - eerst gespot door de Brugse chauffeur. Omdat Diagne de confrontatie met de Anderlecht-clan wil vermijden, leidt Club hem weg met een jas over zijn hoofd. Anoniem. De Brusselaars zoeken hem tevergeefs in het station, maar dan zit de aanvaller allang op de E40 richting Brugge', aldus de krant.