'Anderlecht praatte last-minute nog met aanvaller van zes miljoen euro'

'Anderlecht praatte last-minute nog met aanvaller van zes miljoen euro'

03-09-2019 07:00 Laatste update: 07:35
41

RSC Anderlecht probeerde door het afspringen van Mbaye Diagne, die naar Club Brugge trok, alsnog een nieuwe spits aan te werven. In de laatste uren was paars-wit zowaar concreet voor Famara Diédhiou (26).

Volgens Het Nieuwsblad was Diédhiou, die uitkomt voor de Engelse tweedeklasser Bristol City, de meest concrete pisten op de slotdag van de zomermercato. Anderlecht deed een bod en kreeg nadien een tegenbod, maar uiteindelijk besloot Michael Verschueren om toch niet toe te happen.

Hoeveel Anderlecht precies wilde betalen is niet duidelijk. Wel werd Diédhiou in 2017 door Bristol nog voor zes miljoen euro weggeplukt bij Angers. In Frankrijk scoorde de Senegalese spits 28 doelpunten in 85 officiële wedstrijd.

Geen nieuwe aanvaller
Uiteindelijk haalde Anderlecht geen nieuwe spits meer in huis. Door het afspringen van Diagne (Club Brugge) richtte paars-wit haar pijlen op oude bekende Yannick Bolasie, maar dat feestje ging niet door. John Guidetti (Alaves) werd ook aangeboden in het Lotto Park, maar daar ging Anderlecht niet op in.