Antwerp betaalt recordsom aan Genk: Antwerp is ook een topclub

Antwerp betaalt recordsom aan Genk: "Antwerp is ook een topclub"

02-09-2019 19:15
34

Antwerp FC heeft op de slotdag van de transferperiode nog uitgepakt. Het haalde vier nieuwe spelers in huis. Eentje daarvan is Manuel Benson, de recordtransfer voor The Great Old.

De 22-jarige flankspeler zette zijn handtekening onder een vierjarig contract met optie op twee extra seizoenen. Hij komt over van KRC Genk, dat zo'n drie miljoen euro ontvangt voor de flankaanvaller.

Benson kreeg aanvankelijk nog een kans bij Genk, maar verloor zijn plek. "In het begin van het seizoen voelde ik me heel goed bij Genk, wat ze me daar voorstelden was om van te dromen. Maar voor mijn carrière is dit de juiste stap", klinkt het bij zijn voorstelling.

"Dat ik de recordtransfer ben van Antwerp? Dat voelt wel goed, moet ik zeggen. Daar spreekt veel vertrouwen uit. Het geeft je meer zin en motivatie, om te weten dat een club er alles aan gedaan heeft om je binnen te halen. Ik heb vorig seizoen bij Moeskroen een goed jaar gekend en ik hoop hier te bevestigen. Genk was een topclub, maar dat is Antwerp ook", citeert Het Nieuwsblad Benson.