OFFICIEEL: FC Barcelona stuurt Rafinha tijdelijk naar reeksgenoot

OFFICIEEL: FC Barcelona stuurt Rafinha tijdelijk naar reeksgenoot

02-09-2019 18:50
1

Frenkie de Jong heeft een concurrent minder op het middenveld van Barcelona. Rafinha Alcantara wordt door de Catalaanse club voor één jaar verhuurd aan Celta de Vigo. Daarnaast heeft de Braziliaan zijn contract in Camp Nou met een jaar verlengd.

Op de website van de Catalaanse grootmacht valt te lezen dat Celta de Vigo het volledige salaris van de speler voor zijn rekening neemt en daarnaast een bedrag van maximaal anderhalf miljoen euro zal overmaken naar Barcelona. Rafinha, die een broer is van Bayern-middenvelder Thiago Alcantara, wordt door de club al bedankt voor zijn bewezen diensten.

Door blessures kon de aanvallend ingestelde middenvelder zijn potentieel nooit helemaal waarmaken en ook dit seizoen leek de rol van Rafinha minimaal. De tijdelijke overstap naar het noorden van Spanje biedt daarop uitkomst voor de Braziliaan, die in het verleden ook al op huurbasis voor Internazionale uitkwam. Door de transfer heeft Frenkie de Jong één concurrent minder op het middenveld van Barcelona. Daarnaast lijkt Ivan Rakitic, de stilist uit Kroatië, ook nog te vertrekken uit Camp Nou.