Habibou neemt de pers beet: 'Geen terugkeer naar KAA Gent'

Habibou neemt de pers beet: 'Geen terugkeer naar KAA Gent'

02-09-2019 14:47 Laatste update: 15:20
28

KAA Gent staat op het punt om een opvallende transfer te realiseren. Niemand minder dan Habib Habibou zal terugkeren bij de Buffalo's. Dat onthult Het Nieuwsblad.

De inmiddels 32-jarige Habibou zit al enkele maanden zonder club, nadat zijn samenwerking met het Israëlische Maccabi Petach Tikva geen vervolg kreeg. Logische gezien het feit dat de aanvaller tot slechts negen optredens (twee goals) kwam.

Na zijn vertrek dat Habibou zeker niet aan stoppen en meldde hij zich bij topkinesist Lieven Maesschalck. Habibou onderhield daar zijn conditie. De ex-speler van Gent, Zulte Waregem alsook Charleroi geraakte vervolgens op de radar van Gent. De interesse werd concreet, want volgens clubwatcher Stefan Smet (Het Nieuwsblad) legde Habibou al zijn medische testen af. Ondertussen praten beide partijen nog over de voorwaarden.

Habibou kwam in zijn eerste Gentse periode (januari-september 2014) tot 21 duels en 12 goals. Dat was de clubleiding blijkbaar niet vergeten.

Update 02/09, 15.20: Habibou komt dan toch niet terug naar KAA Gent. De aanvaller had de pers beet. Hij was enkel in Gent om enkele bevriende spelers en makelaars te ondersteunen.