'Anderlecht zet plots alles op alles voor Batshuayi'

'Anderlecht zet plots alles op alles voor Batshuayi'

02-09-2019 14:30
53

Anderlecht moét en zál voor het sluiten van de markt een nieuwe aanvaller presenteren. Volgens France Football mikt Anderlecht daarbij op een stunt. De Brusselaars zouden de komende uren vol voor Michy Batshuayi willen gaan.

Maandagmiddag viel op VoetbalPrimeur.be te lezen dat Anderlecht aan oude bekende Yannick Bolasie dacht. Een overstap zou echter zeer ingewikkeld liggen. Mogelijk hebben Frank Arnesen en Michael Verschueren ondertussen besloten om het geweer van schouder te wisselen.

Batshuayi zit op een dood spoor bij Chelsea. De 25-jarige Rode Duivel is pas derde keus in de pikorde van trainer Frank Lampard. Batshuayi moet sensatie Tammy Abraham en Olivier Giroud voor zich dulden. Het afgelopen weekend mocht 'Batsman' zes minuten invallen tegen promovendus Sheffield United (2-2), zijn eerste speelminuten van dit Premier League-seizoen. Zijn situatie is daarmee uitzichtloos.

Arnesen was van 2005 tot en met 2011 in diverse functies werkzaam bij Chelsea en heeft dus nog veel contacten bij de Engelsen topclub. Mogelijk kan hij de clubleiding overtuigen om mee te werken aan een uitleenbeurt. In het tweede gedeelte van vorige seizoen werd Batshuayi nog verhuurd aan Crystal Palace. De huursom destijds: 1,15 miljoen euro. Een prijs in een soortgelijke moet haalbaar kunnen zijn voor paars-wit.