'Anderlecht vist ook achter het net voor oude bekende Bolasie'

'Anderlecht vist ook achter het net voor oude bekende Bolasie'

02-09-2019 13:55 Laatste update: 17:56
58

Anderlecht speurt nog naarstig naar een nieuwe spits. Frank Arnesen en Michel Verschueren moeten het doen met een beperkt budget, wat de zoektocht er niet makkelijker op maakt. Het duo klopt daarom aan voor een oude bekende... Yannick Bolasie.

De Brusselaars kregen na de eerste driepunter van het seizoen (1-0 versus Standard) een serieuze domper te verwerken. Anderlecht had goede hoop op de komst van Mbaye Diagne, maar zag haar target voor Club Brugge kiezen. Diagne werd rond de middag aankondigd door de rivaal uit Brugge.

Als gevolg daarvan moet Anderlecht is de weinig resterende tijd snel op zoek naar een alternatatief. Volgens de Franse voetbaljournalist Nabil Djellit heeft de sportieve leiding van Anderlecht haar hoop gevestigd op Bolasie. Een overstap zou echter ingewikkeld liggen. Everton, de Engelse werkgever van Bolasie, liet in een eerder stadium blijken de voorkeur te geven aan een verkoop. Dat maakt hem financieel onhaalbaar.

Everton had begin augustus al een akkoord met Spartak Moskou, maar Bolasie hield de transfer naar Rusland persoonlijk tegen. Bolasie zag Rusland niet zitten vanwege het racimse in de stadions.

Gelegenheidsspits
Bolasie fungeerde het afgelopen seizoen al tijdelijk als noodoplossing voor het spitsenprobleem. De 30-jarige Congolees deed het met zes treffers in zeventien optredens naar behoren tijdens de uitleenbeurt.

Update 17.56: Een ingewikkelde piste is een onmogelijke geworden. La Dernière Heure weet dat Anderlecht naast Bolasie grijpt. Bolasie staat dichtbij een overgang naar Sporting Lissabon. De Portugezen zochten een extra flankspeler vanwege het aanstaande vertrek van voormalig Bruggeling Abdoulaye Diaby.