OFFICIEEL: Lokeren ziet goudhaantje vertrekken naar KAA Gent

OFFICIEEL: Lokeren ziet goudhaantje vertrekken naar KAA Gent

02-09-2019 12:22 Laatste update: 13:19
2

KAA Gent is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Toch is men nog steeds op zoek naar versterking. Die vindt men mogelijk bij Lokeren.

Bij Het Nieuwsblad valt te lezen dat Dylan Mbayo op het verlanglijstje staat. De zeventienjarige flankaanvaller debuteerde vorig seizoen bij Lokeren en maakte meteen indruk op de Buffalo's. Gent zou hem deze zomer nog in huis willen halen. Hij werd maandagochtend alvast gespot aan het stadion van Gent.

Lokeren is niet van plan om Mbayo zonder slag of stoot te laten gaan. De jonge aanvaller heeft nog een contract tot medio 2021 bij de Waaslanders en wordt gezien als één van de grootste talenten van de laatste jaren uit de jeugdopleiding van Lokeren.

Mbayo maakte tijdens de voorbereiding ook indruk bij Lokeren. Dat leverde hem interesse op uit Engeland en Duitsland, al lijkt een stap naar de Belgische top eerst op zijn carrièreplanning te staan.

Update 13.08u: De transfer van Mbayo is zo goed als rond. KAA Gent bereikte volgens Het Nieuwsblad al een akkoord met Lokeren.

Update 13/20u: Lokeren heeft het vertrek van Mbayo inmiddels ook officieel bekend gemaakt.