VP 11: Genkse motor, Gentse uitblinker en comeback bij Anderlecht

VP 11: Genkse motor, Gentse uitblinker en comeback bij Anderlecht

02-09-2019 11:00
1

Speeldag 5 in de Jupiler Pro League is achter de rug. Het werd een speeldag met een Super Sunday en heel wat uitblinkers. Dit is de VP 11 van deze week.

Niet te kloppen
Een echte uitblinker in doel was er niet, maar Simon Mignolet bewees wel zijn waarde. Bij een poging van Samatta hield hij Club Brugge nog recht. Achterin deed Nathan De Medina hetzelfde voor Moeskroen. Daarnaast wist de rechtsachter ook nog te scoren.

Met Philippe Sandler en Sieben Dewaele twee Anderlecht-spelers, die geen duimbreed toegaven aan de Standard-aanval. De Rouches hadden het bijzonder moeilijk. Jhon Lucumi is dan weer onze verdediger van de week. Club Brugge raakte niet voorbij de sterke Colombiaan.

Doelpunten en Genkse motor
Op het middenveld kiezen we aan één kant voor doelpunten, aan de andere kant voor de motor. Stef Peeters is met zijn twee doelpunten onze eerste keuze. Hij had het niet bijster makkelijk, maar was wel van grote waarde voor Cercle Brugge.

Onze man van de speeldag is dan weer Jonathan David, die in bloedvorm verkeert. Dat bewees hij nog eens tegen Cercle Brugge. Eén assist en twee doelpunten! Bryan Heynen was afgelopen zondag ook weer op kampioenenniveau in het Jan Breydelstadion.

De comeback
Drie aanvallers, drie spelers die hun 'comeback' vierden. Yohan Boli bewees tegen KAS Eupen dat hij onvervangbaar is voor STVV. Tegen Zulte Waregem scoorden de Truienaren niet door een gebrek aan de geschorste spitsen, tegen Eupen deed het dat wél twee keer door Boli.

Ook Alexis Saelemaekers vierde zijn comeback. Zijn eerste minuten dit seizoen, zijn eerste doelpunt dit seizoen en meer dan waarschijnlijk ook genoeg om Vincent Kompany te overtuigen.

Voor Laurent Depoitre blijft het ook goed lopen. Na zijn comeback in België lijkt de spits niet te kunnen stoppen met scoren, hij deed het zondag opnieuw tegen Cercle Brugge.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit is de VP elf van deze week! #ClubBrugge #Moeskroen #RSCAnderlecht #KRCGenk #CercleBrugge #KAAGent #STVV

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on