OFFICIEEL: Martinez wijst vervanger voor afgehaakte Casteels aan

OFFICIEEL: Martinez wijst vervanger voor afgehaakte Casteels aan

02-09-2019 09:38 Laatste update: 10:21
1

Hendrik Van Crombrugge mag zich dinsdag melden bij de nationale ploeg. Van Crombrugge is door bondscoach Roberto Martinez aangewezen als de vervanger van Koen Casteels.

Zondag werd al duidelijk dat Casteels zich af moest melden voor de komende EK-kwalificatiematchen tegen San Marino (06/09) en Schotland (09/09). Casteels kreeg tijdens het duel tussen zijn club VfL Wolfsburg en SC Paderborn 07 (1-1) een tik van een jagende spits. Onze landgenoot speelde de wedstrijd uit, maar onderzoek wees uit dat Casteels een breuk in zijn kuitbeen heeft opgelopen. Hij is meerdere weken buiten strijd.

Het viel af te wachten of Martinez een vervanger zou oproepen, aangezien hij met Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Matz Sels nog altijd drie keepers tot zijn beschikking had. Net als voor de vorige interlandperiode heeft Martinez besloten om Van Crombrugge bij de groep te halen. Ook toen was Casteels degene die forfait gaf.

Van Crombrugge mag zich voor de tweede maal bij de Rode Duivels voegen en de Anderlecht-doelman zal dat met een goed gevoel doen. Hij hield zondag voor de derde keer in vijf matchen zijn doel schoon voor Anderlecht. Ditmaal leverde dat eindelijk een driepunter op. Standard werd in eigen huis met 1-0 verslagen.