UPDATE: 'STVV-coach Brys geeft reden voor afwezigheid Boli'

UPDATE: 'STVV-coach Brys geeft reden voor afwezigheid Boli'

02-09-2019 09:02 Laatste update: 23:00
10

Yohan Boli wordt al een tijdje met een transfer in verband gebracht, maar de aanvaller zit nog steeds bij Sint-Truiden. Daar kan op de slotdag van de transfermarkt echter nog verandering in komen.

Eerder liet coach Marc Brys al weten dat hij een mooie transfer van zijn sterkhouder niet zal tegenhouden en ook vader en zaakwaarnemer Roger Boli stelt dat zijn zoon nog een transfer kan maken. "Als er zich een mooi project aandient waarmee mijn zoon zich financieel en sportief kan verbeteren, zullen we babbelen.”

Het Portugese Sporting Lissabon of een lucratieve overgang naar Qatar worden alvast genoemd. Boli blijft echter rustig en geeft tegenover Het Laatste Nieuws aan dat hij gelukkig is. "Sporting Lissabon? Heb ik ook gelezen, een topclub. Qatar? Ik ben nog altijd gelukkig op Stayen."

Update 19.02: Yohan Boli lijkt op de laatste dag van de Mercato een transfer te willen forceren. Sint Truiden had maandag een teambuilding. Opvallende afwezige was Boli, die volgens Het Laatste Nieuws naar Ivoorkust was afgereisd om een match te spelen. Alleen hadden noch Marc Brys noch Boli daar de afgelopen dagen met een woord over gerept. De vraag is volgens Het Laaste Nieuws niet of Boli getransfereerd wordt, wel welke zijn bestemming zal zijn. 

Update 23.00: Volgens Het Laatste Nieuws is er een goede verklaring voor de afwezigheid van Boli. Niet om een transfer te forceren, wel om een wedstrijd te spelen met Ivoorkust. De Ivoriaan werd aanvankelijk niet opgeroepen, maar zou er nu toch bijzijn.

"Boli is vandaag nog opgeroepen door zijn federatie en is alsnog naar zijn thuisland vertrokken", zegt STVV-coach Marc Brys. Al zou de kans klein zijn dat Boli niet vertrekt.