Anderlecht pakt eerste driepunter na hardbevochten overwinning tegen Standard

01-09-2019 19:54 Laatste update: 19:55
118

RSC Anderlecht heeft zondagavond zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van speler/trainer Vincent Kompany won op eigen veld de topper tegen Standard Luik dankzij een doelpunt van Alexis Saelemaekers.

De wedstrijd in het Lotto Park begon aan een gezapig tempo. Pas halfweg de eerste helft was er even opschudding toen Merveille Bokadi en Pieter Gerkens hard tegen elkaar botsten in de zestien van Standard. Het spel werd stilgelegd, maar Anderlecht kreeg geen strafschop tot onvrede van veel supporters.

Niet veel later mochten diezelfde supporters alsnog juichen. Saelemaekers opende de score na een knappe hakbal van Nacer Chadli. De jonge Saelemaekers was door het dolle heen, want hij maakte z'n eerste doelpunt als profvoetballer.

Na het openingsdoelpunt kreeg paars-wit wel een domper te verwerken. De sterk spelende Gerkens moest met een hoofdblessure naar de kant. Zijn vervanger was Michel Vlap en die kreeg vlak voor de rust een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen.

De Nederlander kopte een voorzet van Saelemaekers echter ver naast de kooi van Arnaud Bodart. Na de pauze kwam Standard stilaan beter in de wedstrijd, maar veel kansen leverde dat niet op. Een vrije trap van Paul-José Mpoku werd door Hendrik Van Crombrugge knap uit de hoek gehaald.

Anderlecht begon de overwinning te ruiken en zette alles op alles in de slotfase, terwijl Standard steeds slordiger werd aan de bal. Preud'homme probeerde met een paar wissels het tij te keren, maar da lukte niet. De Rouches kregen amper uitgespeelde kansen in het Lotto Park.

Dankzij deze 1-0 overwinning pakt Anderlecht zijn eerste driepunter van het seizoen, net op het moment dat speler/trainer Kompany buiten strijd is met een blessure. Standard blijft ondanks deze nederlaag voorlopig aan de leiding in de Jupiler Pro League met twaalf punten.