OFFICIEEL: Cercle Brugge laat jeugdproducten rijpen in Eerste Amateurklasse

OFFICIEEL: Cercle Brugge laat jeugdproducten rijpen in Eerste Amateurklasse

01-09-2019 13:38

Robbe Decostere (21) en Charles Vanhoutte (20) moeten geduld hebben voor hun grote doorbraak bij Cercle Brugge. De komende negende maanden stalt Cercle de twee middenvelders bij Tubize.

'Cercle Brugge bereikte een akkoord met AFC Tubeke in verband met de uitleenbeurten van Robbe Decostere en Charles Vanhoutte. Beide spelers, die afgelopen seizoen hun debuut maakten in de Jupiler Pro League, gaan voor het seizoen 2019-2020 op zoek naar meer speelminuten in de Eerste Amateurdivisie', communiceert Cercle via haar eigen website.

Decostere kreeg aan het einde van het vorige seizoen twee plaatsen, maar werd bij de start van 2019/20 nog geen enkele keer geselecteerd door trainer Fabien Mercadal. In tegenstelling tot Decostere haalde Vanhoutte dit jaargang al wel de wedstrijdkern. Vanhoutte, die twee duels op de teller heeft staan, bleeft tijdens de eerste twee speeldagen echter negentig minuten op de bank zitten.

Door het aantrekken van twintig(!) nieuwe gezichten, groeide het aantal spelers in de Brugse selectie tot 33. Daarmee werden Decostere en Vanhoutte overbodig.