DONE DEAL: 'KAA Gent verhuurt Andrijasevic aan Europese tegenstander'

DONE DEAL: 'KAA Gent verhuurt Andrijasevic aan Europese tegenstander'

01-09-2019 12:50 Laatste update: 02-09-2019 19:08
15

KAA Gent heeft iets minder dan 36 uur de tijd om een oplossing te vinden voor dure kracht Franko Andrijasevic. De 28-jarige Kroaat lijkt binnen de deadline nog van club te gaan wisselen. Er lonkt een terugkeer naar geboorteplaats Split.

Het Kroatische medium Slobodna Dalmajica schrijft dat Andrijasevic dichtbij een transfer naar Hadjuk Split staat. Hadjuk Split is de club waar het voor de middenvelder allemaal begon. Andrijasevic doorliep vanaf zijn tiende de jeugdopleiding om in mei 2010 - op 18-jarige leeftijd - zijn debuut in de hoofdmacht te maken. In de vier seizoenen daarop volgden nog 77 optredens, waarin hij goed was voor dertien goals en elf assists.

Andrijasevic maakte vervolgens in de zomer van 2014 de gevoelige overstap naar Dinamo Zagreb, de aartsrivaal van Hadjuk Split. Hoewel Andrijasevic slechts vijftien maal het shirt van Dinamo aantrok, vraagt Slobodna Dalmajica zich af hoe de fanatieke aanhang van Split tegenover een terugkeer van de drievoudig international staat.

Gent
Via Dinamo Zagreb en HNK Rijeka streek Andrijasevic in 2017 neer bij KAA Gent. De Buffalo's betaalden liefst 4,25 miljoen euro, op dat moment een clubrecord. De miljoenenaankoop wist de hoge verwachtingen echter nimmer waar te maken. Gent leende hem het afgelopen seizoen dan ook al voor zes maanden uit aan Waasland-Beveren. Bij terugkeer bleef zijn situatie onder Jess Thorup uitzichtloos.

Update 02/09, 16.23: Niet Hajduk Split maar ex-club Rijeka lijkt de nieuwe bestemming te gaan worden voor Franko Andrijasevic. Het zou ook om een huurdeal gaan en niet om een definitieve overgang. “Als alles goed gaat, teken ik voor 1 jaar bij Rijeka, mijn oude club. Een huurdeal. Maar ik wacht rustig af”, klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Update 02/09, 19.08: Het Nieuwsblad meldt dat Gent een akkoord bereikt heeft met Rijeka. Andrijasevic wordt voor één seizoen gehuurd zonder aankooptie.