Van Himst over Anderlecht: Dat schaadt ook de collectiviteit van de ploeg

Van Himst over Anderlecht: "Dat schaadt ook de collectiviteit van de ploeg"

01-09-2019 12:30
10

Niemand had de 2 op 15 van Anderlecht verwacht. Ook clubicoon Paul Van Himst niet. Logischerwijs is hij kritisch op de start van zijn geliefde club. Zo vindt Van Himst dat er teveel gesleuteld wordt aan de basiself.

"Wat me ook opvalt: de basisploeg is al heel veel veranderd. Kijk naar Yari Verschaeren bijvoorbeeld. Hij lijkt mij een van de enigen die ritme in het spel kan brengen. Maar als je die er de ene keer afhaalt, de andere keer op de bank zet…", stelt hij zich vragen tegenover Sporza.

Volgens Van Himst zijn de vele wijzigingen niet goed voor de jongelingen persoonlijk, maar evenmin voor de ploeg. "Jonge spelers kunnen daar nerveus van worden en dat schaadt ook de collectiviteit van de ploeg. Ik denk dat er een ploeg gezet moet worden en die 3, 4 matchen laten staan, dan kan je oordelen."

Van Himst ziet wel aanknopingspunten voor de toekomst. "Als ploeg hadden we verder kunnen staan, maar qua voetbal vind ik het wel goed. Alleen moet dat halfuur goed voetbal minstens twee keer per match kunnen en dat komt er niet uit door spelers die wegdeemsteren", besluit de RSCA-legende.