Geen scheur maar zelfs een breuk voor onfortuinlijke Casteels

Geen scheur maar zelfs een breuk voor onfortuinlijke Casteels

01-09-2019 12:10 Laatste update: 16:54
2

Roberto Martinez maakte vrijdag zijn 28-koppige selectie voor de EK-kwalificatiematchen tegen San Marino (06/09) en Schotland (09/09) bekend. 48 uur later heeft Martinez al zijn eerste afmelding binnen. Koen Casteels haakt geblesseerd af.

Casteels speelde namens zaterdag namens VfL Wolfsburg het competitieduel met SC Paderborn 07 (1-1) uit, maar geraakte niet fit uit de match. De 27-jarige sluitpost liep een scheur in zijn kuitbeen op. Wolfsburg heeft al gecommuniceerd dat Casteels vanwege de opgelopen kwetsuur enkele weken buiten strijd zal zijn. Daarmee moet hij net als in juni forfait geven voor twee interlands van de Rode Duivels.

Martinez heeft met Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Matz Sels nog drie doelmannen tot zijn beschikking. Het is de vraag of de Spanjaard een vervanger oproept voor Casteels. Mocht hij dat doen, dan lijkt Anderlecht-keeper Hendrik Van Crombrugge de belangrijkste kandidaat voor een oproep. Drie maanden geleden was hij immers ook al de vervanger van Casteels.

Update 16u54: De blessure van Casteels is erger dan Wolfsburg dacht. Casteels deelt via Twitter mee dat hij een breuk heeft opgelopen bij een ongelukkige actie van Paderborn-aanvaller Gerrit Holtmann.