Van Himst heeft geen hoge pet op van Davies: Uitspraken die ik overdreven vond

Van Himst heeft geen hoge pet op van Davies: "Uitspraken die ik overdreven vond"

01-09-2019 11:09
17

Na een twee op vijftien moet RSC Anderlecht dringend punten pakken. Als Standard Luik op bezoek komt in Brussel, is dat echter geen sinecure. Paul Van Himst laat zijn licht schijnen op de huidige gang van zaken bij paars-wit. Over de rol van speler-trainer is de oud-aanvaller argwanend.

Van Himst begrijpt niet hoe Vincent Kompany al die verantwoordelijkheden gecombineerd krijgt. "Ik vind het moeilijk kunnen", klinkt hij negatief bij Sporza. "Alleen trainer zijn is al moeilijk. Die moet toch vooral veel kijken, alles zien. Ik denk dat het heel moeilijk te combineren is." Eerder was Van Himst nog lovend over het project rond Kompany.

In de persoon van Simon Davies nam Kompany wel een rechterhand mee naar Brussel. Ook van de Brit heeft Van Himst geen hoge pet op. "Ik ken die man helemaal niet, weet niet wat hij doet. Oké, hij is trainer, hij doet de persconferenties en ik las al uitspraken die ik een beetje overdreven vond", aldus Polle Gazon.

Daarnaast ziet Van Himst ook binnen de spelersgroep onvolmaaktheden. "Probleem is wel: Kompany heeft spelers gehaald die Anderlecht normaal niet kan betalen, maar die lang niet gespeeld hebben. Die niet klaar zijn om anderhalf uur te voetballen. Als je dan niet vroeg kan scoren en het spel valt stil, dan krijg je een goal tegen en moet je risico nemen… Dan wordt het moeilijk", luidt zijn analyse.