Wilde tonen dat het mogelijk is om er met jongens van eigen bodem voor te gaan

"Wilde tonen dat het mogelijk is om er met jongens van eigen bodem voor te gaan"

01-09-2019 10:17

Het ontslag van Adnan Custovic bracht qua puntenoogst geen schokeffect teweeg, want Waasland-Beveren ging zaterdagavond zwaar onderuit tegen Sporting Charleroi (0-4). Toch speelde de fusieclub opvallend fris en aanvallend, mét heel wat Belgen op het veld. Interim-trainer Dirk Geeraerd kon zijn jongens dan ook weinig verwijten.

"Ik denk dat iedereen ervan overtuigd is dat de eerste helft onze beste van het seizoen was. Spijtig genoeg lieten we de kansen liggen en kregen we een heel dom tegendoelpunt. We stonden mentaal al niet sterk, dus heb ik tijdens de rust op de groep ingepraat. Met een beetje geluk hadden we 1-1 gemaakt, maar bij de eerste de beste counter stond het 0-2", reageert Geeraerd bij Sporza.

"De conclusie is dat we niet dood zijn. We hebben een ploeg gezien met veel energie en vuur. De supporters kunnen enkel teleurgesteld zijn met het resultaat. Ik denk ook dat het heel lang geleden is dat een ploeg nog eens met negen Belgen aan de aftrap stond. Ik wilde tonen dat het mogelijk is om er met jongens van eigen bodem voor te gaan. Al bij al missen we nog ervaring. Maar goed, als je je kansen niet afmaakt en iedere tegenaanval een doelpunt oplevert, moet je zwijgen", besluit Geeraerd. Vanaf maandag staat Arnauld Mercier aan het roer op de Freethiel.