UPDATE: 'Standard gaat akkoord met vertrek Halilovic naar Heerenveen'

UPDATE: 'Standard gaat akkoord met vertrek Halilovic naar Heerenveen'

31-08-2019 23:22 Laatste update: 02-09-2019 13:20
10

Heerenveen hoopt voor het sluiten van de transfermarkt nog op de komst van Alen Halilovic. Zes jaar geleden stond de Kroaat te boek als een enorm talent en ging hij van Dinamo Zagreb naar FC Barcelona. Nu is hij Standard al een tijdje uit beeld verdwenen. 

Technisch directeur van Heerenveek Gerry Hamstra bevestigt tegenover Voetbal International dat de Friezen met Halilovic in gesprek zijn. "Halilovic willen we er ook graag bij hebben", zegt Hamstra. "Iemand met zijn kwaliteiten kunnen we goed gebruiken. We hebben contact met hem gehad en hij wil zelf graag komen, maar we zijn niet de enige partij."

Mochten de Friezen hem binnen willen halen, dan zal het een akkoord moeten bereiken met AC Milan en met Standard, de Rouches huren de middenvelder momenteel. Dat bemoeilijkt de deal, maar Heerenveen hoopt de zaakjes voor het verstrijken van de transfermarkt rond te hebben.

Update 01/09 09.17u: Halilovic wil graag vertrekken, maar een akkoord is er nog niet. Dat meldt La Dernière Heure. De Rouches zijn niet tevreden met het bod van Heerenveen. De Nederlanders willen Halilovic huren, maar niet zijn volledig loon overnemen. De helft van het jaarsalaris zou nog voor AC Milan zijn, twintig tot dertig procent voor Heerenveen en de rest voor Standard. Dat zien de Rouches echter niet zitten.

Update 02/09 13.20u: Standard neemt afscheid van Halilovic. De middenvelder is op weg naar Heerenveen, dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Gianluca Di Marzio. Heerenveen zal de uitleenbeurt van Standard overnemen tot het einde van het seizoen.