UPDATE: 'Defour gespot bij Antwerp, medische testen geslaagd'

UPDATE: 'Defour gespot bij Antwerp, medische testen geslaagd'

31-08-2019 23:03 Laatste update: 02-09-2019 12:41
47

Steven Defour is niet langer meer een speler van Burnley. De club en de speler zijn in onderling overleg zaterdag uit elkaar gegaan. Dat maakte Burnley bekend via de officiële kanalen. 

In de zomer van 2016 ruilde Defour Anderlecht in voor Burnley. Lang maakte de voormalig Rode Duivel de nodige minuten in de Premier League, maar door een zware knieblessure verdween hij in Engeland uit beeld.

Defour trainde de laatste dagen weer mee met de groep, maar na de 0-3 nederlaag tegen Liverpool liet manager Sean Dyches al verstaan dat Defour kon vertrekken. Niet veel later deelde de club mee dat Defour een vrije speler is.

Defour had nog een contract tot het einde van dit seizoen bij Burnley. De 31-jarige middenvelder en de club besloten om in onderling overleg uit elkaar te gaan. 'Wij kunnen bevestigen dat we Defour toestaan om zijn loopbaan verder te zetten in België. Hij keert terug naar huis wegens familiale omstandigheden', aldus een statement van Burnley.

Weg naar Antwerp open
Nu Defour een vrije speler is, lijkt het nog maar een kwestie van tijd alvorens Royal Antwerp FC hem gaat strikken.

Update 01/09 14.12: Steven Defour heeft zondag voet gezet op Belgische bodem. Het Nieuwsblad spotte hem op de luchthaven van Antwerpen. Volgens het medium trok hij vervolgens naar een geheime locatie om verder te onderhandelen met het bestuur van Antwerp. Naar verluidt ligt er net als in het geval van Kevin Mirallas een contract voor één seizoen klaar.

Update 02/09, 09.21: Antwerp levert een serieuze inspanning om Steven Defour terug naar de Belgische competitie te halen. Volgens Het Laatste Nieuws gaat Defour net als bij Burnley circa twee miljoen euro bruto verdienen. Dat maakt Defour direct tot één van de absolute grootverdieners in de Jupiler Pro League.

Update 02/09, 12.00: Er bestaat nog weinig twijfel over, Defour trekt richting Antwerp. Het Nieuwsblad meldt dat de medische testen geslaagd zijn. Hij werd inmiddels - in clubkleding - ook al gespot voor het stadion.