Nachtmerrie voor Koulibaly: Napoli komt terug van 3-0, maar verliest toch van Juve

31-08-2019 22:50 Laatste update: 01-09-2019 04:33
1

De eerste krachtmeting tussen Juventus en Napoli, de twee titelkandidaten in de Serie A, is na een spectaculair duel geëindigd in een 4-3 zege voor de Oude Dame. Napoli kwam mede dankzij invaller Hirving Lozano terug van een 3-0 achterstand, maar moest alsnog het hoofd buigen voor het Juventus na een eigen doelpunt van voormalig KRC Genk speler Koulibaly in de blessuretijd.

In eerste instantie leek er geen vuiltje aan de lucht voor Juventus, dat met De Ligt en Bonucci centraal achterin opereerde. De thuisploeg stond na twintig minuten op een 2-0 voorsprong door treffers van Danilo (die een minuut daarvoor was ingevallen) en Gonzalo Higuain en leek een gemakkelijke avond tegemoet te gaan. De ploeg van Maurizio Sarri had namelijk weinig te duchten van Napoli en zag dat gevoel na rust alleen nog maar versterkt worden toen Cristiano Ronaldo na een uur spelen zelfs voor de 3-0 zorgde.

Men had echter buiten de veerkracht van Napoli - met Dries Mertens in de basis - gerekend, dat niet wilde opgeven. Kostas Manolas kopte vijf minuten na de 3-0 van Ronaldo de eerste Napolitaanse goal tegen de touwen en daarna greep invaller Hirving Lozano de hoofdrol. Hij klopte Matthijs de Ligt en maakte bij zijn debuut in Italiaanse dienst meteen een doelpunt (3-2), waarna iedereen bij Napoli het vertrouwen in een goed resultaat weer terug had.

Dat vertrouwen bleek tien minuten voor tijd gegrond. Giovanni di Lorenzo zorgde voor uitzinnige taferelen bij de bezoekers door de 3-3 voor zijn rekening te nemen en een verdien punt voor Napoli was binnen handbereik. In blessuretijd ging het toch nog op vreselijke wijze mis voor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti. Een eigen doelpunt van Kalidou Koulibaly zette Juventus op 4-3, een voorsprong die ze in de laatste minuten van de wedstrijd niet meer weggaven. Daarmee staat Juve na twee wedstrijden met zes punten aan kop en moet Napoli al vroeg in de achtervolging.