UPDATE: 'Anderlecht staat op een zucht van aantrekken van Diagne'

UPDATE: 'Anderlecht staat op een zucht van aantrekken van Diagne'

31-08-2019 22:41 Laatste update: 01-09-2019 11:49
35

De kans is groot dat Radamel Falcao zijn carrière gaat verder zetten bij Galatasaray. De Turkse club bevestigde zaterdag dat het aan het onderhandelen is met Monaco over de aanvaller. Mogelijk heeft de transfer gevolgen voor RSC Anderlecht en KRC Genk.

Galatasaray is al de hele zomer op zoek naar een nieuwe aanvaller. Falcao wordt ook al weken aan de Turkse topclub gelinkt. Vlak voor het verstrijken van de transferperiode lijkt een overgang van de Colombiaan er dan toch te komen.

Via de officiële kanalen laat Galatasaray weten dat het aan het onderhalen is met Monaco over de transfer van Falcao. Naar verluidt zullen de Turken vijf miljoen euro betalen om de aanvaller weg te plukken uit het Prinsdom.

De 33-jarige Falcao heeft bij AS Monaco nog een contract tot medio 2020. Dit seizoen kwam hij door blessureleed nog niet in actie voor Monaco. In het verleden maakte de Colombiaan het mooie weer bij FC Porto en Atlético Madrid. Ook speelde hij in de Premier League bij Manchester United en Chelsea.

Gevolgen voor Anderlecht en Genk?
Indien Falcao naar Galatasaray trekt, lijkt die club niet langer meer voor Ally Samatta van KRC Genk te gaan. Ook voor RSC Anderlecht kan de transfer interessant zijn. Door de transfer van Falcao kan Mbaye Diagne bij Galatasaray overbodig worden. Paars-wit zoekt nog een aanvaller en Diagne is een van de opties.

Update 31/08, 23.45: Volgens Tuttomercatoweb is Diagne effectief op weg naar Anderlecht. Volgens de Italiaanse bron gaat paars-wit de aanvaller huren met een aankoopoptie.   

Update 1/09, 11.43: Volgens Het Laatste Nieuws bestaat er geen twijfel meer over: Diagne wordt de nieuwe spits van Anderlecht. De onderhandelingen tussen de verschillende partijen zijn zo goed als afgerond, klinkt het in de entourage van de aanvaller. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de deal nog zou afspringen. Anderlecht zal Diagne huren van Galatasaray, mét aankoopoptie.