Union Berlin stunt tegen Dortmund en mag eerste Bundesliga-zege ooit bijschrijven

31-08-2019 20:38
2

Borussia Dortmund, zonder Thorgan Hazard en Axel Witsel, heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de Bundesliga. Uitgerekend promovendus Union Berlin hield de punten in eigen huis: 3-1.

Na een leuke openingsfase met kansen voor beide ploegen was het, tot dolle vreugde van het thuispubliek, Union dat de score opende. Marius Bulter promoveerde een voorzet van Christopher Trimmel tot doelpunt, maar lang konden de gastheren niet genieten van de voorsprong. Paco Alcacer, de Spaanse goalgetter van Borussia Dortmund, wist wel raad met de kans die Jadon Sancho hem bood: 1-1.

Vlak voor de pauze kreeg het bezoek uit Dortmund nog twee grote kansen om op voorsprong te komen, maar die werden niet benut. Dat kwam de ploeg van trainer Lucien Favre na rust duur te staan. De eerste de beste kans voor Union viel binnen dankzij wederom Bulter, die op de goede plek stond nadat een schot van Sebastian Andersson werd gekeerd.

Dortmund, geschrokken van de onverwachtse achterstand, schakelde in een hogere versnelling en probeerde Union sneller onder druk te krijgen. Hoewel dat een aantal keer goed lukte viel de treffer toch aan de andere kant. Sheraldo Becker was daarbij zeer belangrijk voor de hoofdstedelingen: hij stuurde Andersson weg, waarna de Zweed koeltjes afrondde: 1-3.

In de zeven (!) minuten blessuretijd probeerde BVB nog wel het één en ander, maar uiteindelijk hield Union relatief eenvoudig stand en mag het met een sensationele zege op Dortmund voor het eerst in de clubgeschiedenis drie Bundesliga-punten bijschrijven.