OPSTELLING: Afwezige Kompany gooit de basis om voor Anderlecht-Standard

OPSTELLING: Afwezige Kompany gooit de basis om voor Anderlecht-Standard

Gepubliceerd: zondag 1 september 2019 om 17:08zo 01-09-2019 om 17:08

Laatste update: zondag 1 september 2019 om 17:14zo 01-09-2019 om 17:14

Op Super Sunday staat ook de Klassieker tussen RSC Anderlecht en Standard Luik op het programma. De basisploegen zijn vrijgegeven.

RSC Anderlecht is dringend op zoek naar een driepunter. Het kon dit seizoen nog niet winnen en bengelt onderaan het klassement in de Jupiler Pro League. Aanvaller Kemar Roofe is nog niet beschikbaar. Vincent Kompany evinmin, nadat hij vorige week een blessure opliep tegen Racing Genk (1-0 verlies). Kompany ontbreekt dus voor het eerst in de opstelling, die hij nog maar eens flink heeft omgegooid.

Zo zit met Michel Vlap één van de belangrijkste zomertransfer op de bank. Samir Nasri is vanwege een conditionele achterstand buiten de selectie gelaten. Ook Jérémy Doku heeft de laatste 18 niet gehaald. Isaac Kiese Thelin en Pieter Gerkens verschijnen dan wel weer aan de aftrap. Opvallend: Gerkens ontbrak tegen Genk nog in de wedstrijdkern. Ook de rentree van Alexis Saelemakers mag opmerkelijk worden genoemd. Overigens is Nacer Chadli de aanvoerder van dienst.

Standard is wel sterk aan het seizoen begonnen. Er werd enkel verloren op het veld van Sint-Truiden. De Rouches staan met een twaalf op vijftien dan ook bovenaan de rangschikking. Standard kan de leiding verstevigen na het gelijkspel van Club Brugge (1-1). Michel Preud'homme rekent nog eens vanaf de start op Medhi Carcela. Preud'homme kon vanwege de schorsing van Maxime Lestienne ook niet meer om Carcela heen.

Poll

Wie gaat winnen?

(538 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws