Barcelona verspeelt weer punten ondanks goal van jongeling Fati (16)

31-08-2019 19:07
1

FC Barcelona heeft ook in zijn tweede uitwedstrijd van het seizoen in de Primera Division punten verspeeld. De Catalanen speelden op bezoek bij Osasuna met 2-2 gelijk.

Barça begon het seizoen met een nederlaag bij Athletic Bilbao (0-1), maar leek zich vorige week tegen Real Betis (5-2) te herpakken. Tegen Osasuna ging het echter opnieuw mis. De Spaanse kampioen kwam al na zeven minuten op achterstand in Pamplona. Roberto Torres haalde verdienstelijk uit: 1-0. Barça had daarna wel het balbezit, maar het gemis van Lionel Messi en Luis Suárez deed zich voelen.

Kort na rust kwam Barça alsnog langszij. Invaller Ansu Fati kopte knap raak op aangeven van Carles Peréz. Hij werd daarmee de jongste doelpuntenmaker in de historie van de Catalanen. Die goal gaf de bezoekers wat lucht en Arthur zorgde op fraaie wijze voor de 1-2. De wedstrijd was daarmee echter allerminst gespeeld. Osasuna gaf niet op en na hands van Gerard Piqué ging de bal op de stip. Torres maakte vanaf elf meter zijn tweede van de middag.

Goals vielen er niet meer. Pérez kreeg nog wel een levensgrote kans, maar hij trapte in de grond. Barça pakte daardoor pas vier punten in drie duels.