Raman troeft oud-ploeggenoot Lukebakio makkelijk af, Casteels deelt punten

Raman troeft oud-ploeggenoot Lukebakio makkelijk af, Casteels deelt punten

31-08-2019 17:46
1

Voor de Belgen stond speeldag drie van de Bundesliga in het teken van het weerzien tussen twee oude vrienden: Benito Raman en Dodi Lukebakio. Beiden maakten vorig seizoen het mooie weer bij Fortuna Düsseldorf, maar keken mekaar op de laatste dag van augustus in de ogen. Ook Koen Casteels kwam in actie met VFL Wolfsburg.

In het vriendenduel trok Raman uiteindelijk eenvoudig aan het langste eind. Het Hertha BSC van Lukebakio verloor immers met 3-0 bij Schalke 04, mede dankzij twee eigen goals: één van Niklas Stark en één van Karim Rekik. Raman werd op het uur vervangen en sluit een mooie week op gepaste wijze af. Vrijdag nam Roberto Martinez hem voor het eerst op in de selectie van de Rode Duivels.

Casteels keepte goed bij Wolfsburg, maar kon puntenverlies tegen SC Paderborn niet voorkomen: de promovendus nam een 1-1 gelijkspel mee uit de Volkswagen Arena. Voor Die Wölfen betekent dat het eerste puntenverlies van het seizoen. Met zeven op negen draaien Casteels en co wel nog bovenaan mee.

Ook Bayer Leverkusen is haar maximum kwijt. Bayer domineerde van begin tot eind, had 76 procent (!) balbezit, maar kon Hoffenheim-doelman Oliver Baumann nauwelijks op de proef stellen. In de blessuretijd keurde arbiter Felix Zwayer nog een goal van de thuisploeg af.

FSV Mainz 05 kwam na vijf minuten al op voorsprong tegen Bayern München, maar beleefde verder weinig plezier aan zijn bezoek aan de Allianz Arena. Benjamin Pavard en Ivan Perisic maakten hun eerste treffers namens Der Rekordmeister en David Alaba trof tussendoor doel met een schitterende vrije trap. Kingsley Coman, Robert Lewandowski en Alphonso Davies bepaalden de eindstand op 6-1.