Mirallas gaat andere (ex-)internationals achterna: Niveau in België stijgt

Mirallas gaat andere (ex-)internationals achterna: "Niveau in België stijgt"

Gepubliceerd: zaterdag 31 augustus 2019 om 16:16za 31-08-2019 om 16:16

Royal Antwerp FC pakte vrijdag uit met de komst van Kevin Mirallas. De 60-voudige Rode Duivel verlaat Everton FC en gaat voor het eerst wedstrijden betwisten in de Jupiler Pro League. Daar kijkt de aanvaller nu al enorm naar uit.

Eén van de doorslaggevende factoren voor Mirallas is ongetwijfeld de passie van de Antwerp-fans. Dat lieten ze donderdag nog maar eens zien in de (dramatisch verlopen) Europese wedstrijd tegen AZ. "Ja, ik was op de Heizel, het was een knotsgekke match", bevestigt Mirallas bij Het Nieuwsblad. "De sfeer was ongelofelijk, het wordt top in zo'n ambiance te mogen spelen. Maar, inderdaad: jammer dat we eruit liggen."

"Dat heeft echter niks veranderd aan mijn gevoel", verzekert Mirallas. Eerder deed het verhaal de ronde dat de aanvaller enkel naar Deurne-Noord zou afzakken als Antwerp zich zou kwalificeren voor de poulefase van de Europa League. Dat bleek dus niet het geval. "Ik ben fier om hier te kunnen tekenen. We willen dit seizoen nog beter doen en we willen opnieuw Europa in", klinkt het ambitieus.

Weer Rode Duivel?
Hoopt Mirallas zich bij Antwerp weer in de selectie van de nationale ploeg te spelen? "Dat is niet m'n grootste ­obsessie, maar ik sta wel nog altijd ter beschikking van ­Roberto Martinez. Als ik hier mooie dingen kan tonen, zal hij me wel bellen. Bij Fioren­tina hoorde ik hem nog geregeld. En hij zal nu ook nog wel bellen om me te feliciteren", lacht hij.

Aangezien ook Vincent Kompany, Nacer Chadli en Simon Mignolet terugkeerden naar ons land, zal Martinez wel wat vaker in de Belgische tribunes te vinden zijn. "Het is een goeie zaak dat ze teruggekeerd zijn. Dat bewijst dat de Belgische competitie almaar interessanter wordt en het niveau stijgt", laat Mirallas zijn licht schijnen over die tendens.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Mirallas voor jou nog steeds kandidaat Rode Duivel?

(228 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws