UPDATE: De Bruyne verliest de strijd van Norwich-revelatie Pukki

UPDATE: De Bruyne verliest de strijd van Norwich-revelatie Pukki

31-08-2019 14:10 Laatste update: 13-09-2019 14:16
6

Kevin De Bruyne heeft zijn start aan het nieuwe seizoen niet gemist. De middenvelder is één van de uitblinkers bij Man City. Daar kan hij nu voor beloond worden.

Zo werd onze landgenoot genomineerd voor 'Speler van de Maand augustus'. De Rode Duivel scoorde nog niet voor Man City dit seizoen, maar kon wel al uitblinken met maar liefst vier assists. In bijna de helft van de gescoorde doelpunten van Man City (in totaal tien) had De Bruyne dus een bijzonder belangrijke rol.

De Bruyne krijgt echter flink wat tegenstand. Nog vijf andere spelers kunnen de mooie prijs in de wacht slepen. Man City-ploegmaat Raheem Sterling kon met vijf doelpunten voor The Citizens ook al een flinke indruk maken.

Naast De Bruyne en Sterling zijn ook Tyrone Mings (Aston Villa), Teemu Pukki (Norwich), Mason Mount (Chelsea) en Ashley Barnes (Burnley) genomineerd.

Update 13/09 14.16u: Uiteindelijk toch geen prijs voor Kevin De Bruyne. Teemu Pukki van Norwich City werd verkozen tot speler van de maand in de Premier League. Met vijf doelpunten en één assist in vier wedstrijden was hij de grote uitblinker in de Engelse competitie.