Ex-speler/trainer Gullit geeft advies aan Kompany: Ik kwam erachter dat het niet

Ex-speler/trainer Gullit geeft advies aan Kompany: "Ik kwam erachter dat het niet"

31-08-2019 11:43
14

Ruud Gullit denkt niet dat een rol als speler/trainer tegenwoordig nog mogelijk is in de voetballerij. De gewezen middenvelder vervulde die functie zelf tussen 1997 en 1998 bij Chelsea en heeft daarom adviezen voor bijvoorbeeld Vincent Kompany, die onlangs aangaf alleen nog maar speler te willen zijn.

Volgens Gullit is het moeilijk om boven de groep te blijven staan als je zelf ook in de kleedkamer zit. "Ik kwam erachter dat het niet kan, die twee rollen combineren", zegt hij tegen De Volkskrant. "Vooral omdat je beslissingen moet nemen over spelers met wie je in de kleedkamer nog zit te geinen. Dat is kloten. Je moet weg uit die kleedkamer, anders wordt het moeilijk om onafhankelijk je keuzes te maken."

Ook op voetbaltechnisch gebied is het combineren van de twee jobs moeilijk, stelt Gullit. "Je hebt op het veld toch minder overzicht, ook al speelde ik achterin. Moet je ook nog over wissels en tactiek nadenken. Maar het is lastig om te stoppen als jouw ervaring in het veld nog iets toevoegt. Aan de andere kant: spelers vinden je een uitslover als je ging meedoen."