Martinez ziet Kompany nog slagen: “Anderlecht zal een echte force worden”

Martinez ziet Kompany nog slagen: “Anderlecht zal een echte force worden”

31-08-2019 10:26 Laatste update: 10:29
14

Bondscoach Roberto Martinez kan niet beschikken over Vincent Kompany bij de Rode Duivels. De verdediger van RSC Anderlecht is geblesseerd. Tegenover Het Belang van Limburg laat de Spanjaard zich uit over de situatie.

“Ik was natuurlijk erg ontgoocheld voor hem”, begint Martinez. “Vincent presteerde op een heel hoog niveau de voorbije weken. Hij kan goed inschatten wat er op hem afkomt, maar hij zal toch moeten toegeven dat er erg veel werk kruipt in de twee rollen die hij nu vervult.”

De druk stijgt ook elke dag voor Kompany en consorten bij paars-wit. “Omdat Anderlecht nog geen zege heeft kunnen pakken, neemt de druk op Kompany ook almaar toe. Echt élke dag. Maar Vincent gaat daar goed mee om. Ik hou ervan om naar Anderlecht te kijken, los van de resultaten.”

Martinez denkt wel dat Kompany zal slagen bij Anderlecht. “Zonder enige twijfel. Anderlecht zal een echte force worden. Alleen als er binnen de club plots toch aan dit project getwijfeld zou worden, zou dat een probleem kunnen worden. Dat zou jammer zijn, want Kompany bouwt aan iets unieks. Wat hij nu doet, zal invloed hebben op heel het Belgische voetbal.”