Boskamp vindt selectie Martinez verrassend: “Hield ik geen rekening mee”

Boskamp vindt selectie Martinez verrassend: “Hield ik geen rekening mee”

31-08-2019 09:27
6

Bondscoach Roberto Martinez heeft twee debutanten opgenomen in de selectie voor de Rode Duivels. Johan Boskamp was verrast door de keuzes van de Spaanse oefenmeester.

“Het zijn toch twee namen waar ik geen rekening mee hield”, begint Bossie tegenover Het Belang van Limburg. “Ik dacht eerder aan een Lukebakio. Verschaeren kon je op lange termijn wel invullen natuurlijk. Het is een gigantisch talent, maar hij heeft het wel moeilijk met de manier van spelen bij Anderlecht. Zo vroeg had ik hem dus niet verwacht.”

Boskamp is lovend over Raman. “Benito Raman zijn selectie vind ik mooi. In de jeugdploegen was dat echt een gouden ventje. Omdat hij dat gezeik had met dat liedje in Brugge kotste iedereen hem hier op den duur uit. Ik blijf zeggen dat hij toen werd opgenaaid door kameraden als Foket en Sels, die het lef niet hadden en hem de zwarte piet toespeelden.”

Raman koos ervoor om naar Duitsland te verhuizen en dat was een schot in de roos. “Daarna heeft Benito het goed gedaan in Düsseldorf en versierde hij een transfer naar Schalke, een van de topploegen in Duitsland. Daar moet je toch bewondering voor hebben”, aldus Boskamp.