Martinez over toekomst Rode Duivels: “Nog niet gepraat over nieuw contract”

Martinez over toekomst Rode Duivels: “Nog niet gepraat over nieuw contract”

31-08-2019 07:22

Bondscoach Roberto Martinez heeft nog een contract bij de Rode Duivels tot na het EK van 2020. De Spaanse keuzeheer laat zich tegenover Het Belang van Limburg uit over zijn toekomst.

Martinez kan altijd terug de stap zetten naar het clubvoetbal. “Ik ben nog altijd jong, hé. (46 jaar, red.) Mijn contract bij de KBVB loopt af na het EK, ik ben dus helemaal gefocust op dat tornooi. Daarna zien we wel wat de volgende stap is. Ik werd bondscoach van België om de juiste redenen. Niet omdat ik te oud of te onervaren was om clubcoach te zijn.”

Martinez praat nog niet over een nieuw contract bij de Rode Duivels. “Neen, nog niet. Ik hou me nu alleen bezig met de zaken die ik zelf onder controle heb. Mijn positie als bondscoach hangt af van andere leden binnen de KBVB. Er zullen altijd geruchten zijn, maar die beïnvloeden mijn manier van werken niet. De situatie voelt hetzelfde aan als voor het WK. Toen was het ook onzeker of ik nog bondscoach zou zijn na het tornooi. In juli 2020 zullen we zien wat het wordt, eerder niet.”

Martinez focust zich nu volledig op de Belgische nationale ploeg. “Ik ben iemand die zich engageert voor een project. Er zijn het laatste jaar erg veel geruchten geweest rond mijn mogelijk vertrek, maar het is voor mij altijd heel duidelijk geweest dat ik tot en met het EK bij de Rode Duivels zou blijven. Als ik in iets geloof, dan geef ik me volledig.”