Beerschot pakt belangrijke driepunter dankzij laat doelpunt van Placca

30-08-2019 22:30 Laatste update: 23:21
2

In Eerste Klasse B komt Beerschot stilaan op toerental. Met een zuinige zege tegen Union (1-0) mag het zich gelukkig prijzen, want de Brusselaars zagen een strafschop gered worden.

Het waren de bezoekers uit Union die het best begonnen aan de wedstrijd en in het beginkwartier voor dreiging zorgden. Na twintig minuten was het toch Beerschot met de eerste echt grote kans. Holzhauser vond doelman Saussez op zijn weg.

Union had meer balbezit in de eerste helft, maar Beerschot had de beste kansen. Ook Placca vond de sterk keepende Saussez op zijn weg. Placca trapte even later nog een volley naast. 0-0 was de ruststand.

Drama na de pauze
De tweede helft schoot stevig uit de startblokken. Bezoeker Hangen raakte de paal, Saint-Louis vond alweer Saussez op zijn weg. Een kwartier voor tijd kreeg Union een penalty, maar die werd gepakt door Vanhamel. De match leek zo op een brilscore af te stevenen.

Uiteraard was Placca de grote held voor Beerschot. Hij kon vlak na die penaltymisser scoren en bezorgde Beerschot zo nog de drie punten.