OFFICIEEL: Manchester United bevestigt huurdeal met AS Roma

OFFICIEEL: Manchester United bevestigt huurdeal met AS Roma

Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019 om 20:19vr 30-08-2019 om 20:19

Chris Smalling is onderweg naar AS Roma. Volgens Italiaanse media laat Manchester United de verdediger op huurbasis naar de Serie A verkassen.

Il Tempo-journalist Alessandro Austini sprak op Twitter eerder over drie verdedigende opties: Daniele Rugani (Juventus), Dejan Lovren (Liverpool) en een 'Mister X'. Die 'Mister X' lijkt dus Smalling te zijn.

Sky Sport Italia meldt dat de 29-jarige verdediger de rest van het seizoen op huurbasis in de Italiaanse hoofdstad gaat spelen. Daarvoor betaalt Roma drie miljoen euro. In de deal is geen optie tot koop opgenomen. Smalling staat in Manchester nog tot medio 2022 onder contract. United heeft daarbij een optie om met nog een jaar te verlengen.

Italiaanse media stellen dat Smalling snel naar Rome af zal reizen, waar hij medisch gekeurd wordt. Als dat geen gekke dingen oplevert, staat niets een verhuur nog in de weg. Een vertrek van de 29-jarige Engelsman is best bijzonder, aangezien hij al sinds 2010 bij United onder contract staat. Smalling kwam in al die jaren tot meer dan 300 wedstrijden voor The Mancunians en won onder meer twee Premier League-titels en de Europa League.

Update 30/08, 14:24 uur: De overgang van Chris Smalling van Manchester United naar AS Roma is bijna rond. De verdediger is inmiddels in Rome en heeft daar een medische keuring ondergaan. Als daar niets geks uitkomt, lijkt niets een overgang op huurbasis nog in de weg te staan. 

Update 30/08, 20.06 uur: Manchester United bevestigt via de officiële kanalen dat de huurdeal voor Chris Smalling in kannen en kruiken is. De Engelse verdediger speelt komend seizoen voor AS Roma. Op Old Trafford was Smalling surplus aan de kwaliteiten.

"We hebben zes centrale verdedigers", verklaart manager Ole Gunnar Solskjaer de keuze om tijdelijk uit elkaar te gaan. "Chris verheugde zich op deze kans en dit avontuur. Hij zal er beter van worden, want het is een grote club in een goede competitie." United zag eerder al Alexis Sánchez en Romelu Lukaku naar Italië vertrekken. Beide aanvallers gaan aan de slag bij Internazionale.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws