Marca: Real Madrid en PSG zijn eruit gekomen en gaan doelmannen ruilen

Marca: Real Madrid en PSG zijn eruit gekomen en gaan doelmannen ruilen

30-08-2019 18:25 Laatste update: 30-08-2019 18:25
3

Real Madrid en Paris Saint-Germain gaan in de laatste dagen van de transferzomer een keepersruil aan, meldt Marca vrijdagmiddag. Keylor Navas verruilt De Koninklijke voor PSG, Alphonse Aréola dient als 'wisselgeld'.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Marca zijn beide grootmachten het inmiddels eens geworden over een transfersom van vijftien miljoen euro voor Navas, die nog één seizoen onder contract stond in het Estadio Santiago Bernabeu. De Costa Ricaan zal voor drie seizoenen tekenen bij PSG, dat Aréola bovendien één jaar uitleent aan de Madrilenen.

De deal wordt naar verwachting maandag wereldkundig gemaakt. Aangezien beide doelmannen niet op tijd speelgerechtigd zouden zijn voor de wedstrijden van komend weekend - Real Madrid reist zondagavond af naar Villarreal, PSG speelt vrijdag uit tegen FC Metz - is ervoor gekozen om de transfer over het weekend heen te tillen.

Navas verdiende tijdens het WK van 2014 - waarin hij met Costa Rica de kwartfinale haalde - een transfer naar Real Madrid en was jarenlang eerste keus, maar moest afgelopen seizoen plaatsmaken voor Thibaut Courtois. Aréola was bij PSG juist uitgegroeid tot eerste doelman. Of hij in Madrid tweede viool achter Courtois gaat spelen of de concurrentiestrijd met de Rode Duivel aan zal gaan, moet nog blijken.

Update 01/09 15.17: De ruildeal tussen PSG en Real lijkt bijna rond. Onder meer Marca meldt zondagmiddag dat Aréola in Madrid is gearriveerd voor een medische keuring. Mogelijk maakt De Koninklijke later op de dag al melding van de komst van de 26-jarige Fransman. Navas pakt maandagochtend het vliegtuig naar Parijs. Hij zit zondagavond nog op de bank bij Real, dat op bezoek gaat bij Villarreal. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie